Sunt printre cele mai cunoscute si indragite deserturi, dar parca niciodata nu sunt suficient de multe. Incearca aceasta reteta de batoane tip Kinder Bueno, cu care poti face cate iti pofteste inima, si iti ajung sa le imparti si cu cei dragi.
Ingrediente pentru blat
2 foi de napolitana
Pentru crema de alune
230 g alune de padure prajite, fara coaja 130 g zahar pudra 50 g lapte praf neindulcit 50 g unt 100 g ciocolata alba 50 g ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru glazura
300 g ciocolata cu lapte 4 linguri ulei de floarea soarelui 50 g ciocolata alba/neagra (optional)
Mod de preparare:
- Marunteste alunele de padure fara coaja intr-o rasnita sau intr-un robot de bucatarie. Amesteca zaharul si laptele praf cu alunele.
- Topeste ciocolata alba la bain-marie, iar la final adauga untul si uleiul. Continua sa amesteci un minut dupa ce ai oprit focul.
- Combina ciocolata alba topita cu pasta de alune si amesteca folosind un mixer. Lasa compozitia sa se raceasca.
- Topeste ciocolata cu lapte la bain-marie impreuna cu cele 4 linguri de ulei, amestecand pentru a te asigura ca se topeste bine, apoi lasa ciocolata cu lapte sa se raceasca.
- Pe una din foile de napolitana, intinde crema de alune obtinuta. Crema de alune trebuie sa fie suficient de densa incat sa nu curga de pe foaie. Acopera stratul de alune cu cealalta foaie de napolitana.
- Taie foile o data pe lungime, apoi pe latime din loc in loc, formand batoane de 2-3 cm latime. Da fiecare baton obtinut prin ciocolata cu lapte, eliminand excesul.
- Pune batoanele tip Kinder Bueno pe un gratar cu hartie de copt sub el, deoarece mai poate curge ciocolata, apoi da-le la rece inainte de servire.
Sfaturi utile
✽ Optional, dupa ce se racesc, poti orna batoanele tip Kinder Bueno cu putina ciocolata neagra sau alba, trecuta peste ele in zig-zag.
✽ Daca pasta de alune nu este suficient de groasa, mai poti rasni 20-30 g si le poti adauga in crema.