Din cateva ingrediente banale prepari un desert crocant si pufos in acelasi timp, cu gust delicios de cacao si cafea.
Ingrediente
2 albusuri 1/2 lingurita zeama de lamaie 100 g zahar o lingura apa fierbinte 1 lingurita cafea instant 2 lingurite cacao esenta de vanilie un praf sare
Mod de preparare:
- Dizolva cafeaua instant intr-o lingura de apa fierbine, amesteca si da-o deoparte. Separa ouale si bate albusurile impreuna cu un praf de sare si zeama de lamaie.
- Cand albusurile s-au umflat incepe sa adaugi zahar treptat, cate o lingura odata, mixand intre 2 linguri. Cand compozitia s-a intarit si e lucioasa, adauga cafeaua, cacaua si vanilia.
- Preincalzeste cuptorul si formeaza bezele (folosind 2 linguri sau un pos de ornare) pe o tava tapetata cu hartie.
- Da tava la cuptor si coace bezelele pentru 80-90 de minute, la 80 de grade. Dupa ce timpul a trecut, lasa bezelele sa se raceasca la cuptor.
Incearca si:
Mini tarte cu piersici si bezea