Combinatia dintre zmeura aromata si acrisoara si bezea este cu adevarat un deliciu. Pregateste un desert extrem de aspectuos si rafinat, din numai cateva ingrediente banale.
Ingrediente
4 albusuri 300 g zmeura 150 g+2 linguri zahar zeama unei jumatati de lamaie colorant alimentar rosu (optional) un praf sare
Mod de preparare:
- Spala zmeura si paseaz-o bine fie in robotul de bucatarie, fie cu furculita. Strecoara pulpa de zmeura pasata, incat sa separi semintele. Pune sucul obtinut la foc mic, cu 2 linguri de zahar si amesteca periodic. Cand sosul de zmeura a scazut si s-a ingrosat putin, da cratita de pe foc si pune-o in baie de apa rece.
- Bate albusurile spuma, impreuna cu zeama de lamaie si sarea, iar dupa ce s-au umflat, adauga zaharul treptat. Cand albusurile isi mentin bine forma si au devenit lucioase, adauga sosul de zmeura si incorporeaza-l cu o spatula. Acesta e si momentul cand poti adauga colorant alimentar, daca doresti.
- Pune spuma obtinuta intr-un pos de ornat cu varf stea si formeaza bezelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Porneste din centru si formeaza o spirala, pentru a avea aspectul unui trandafir. Coace bezelele la foc mic pentru ~o ora, sau pana cand se desprind usor de hartia de copt si atunci cand le lovesti usor cu degetul suna a gol.