Bezele de casa cu lamaie
Din cateva ingrediente simple obtii niste bezele de casa cu lamaie fragede si delicioase, ce ti se topesc complet in gura. E suficient sa combini cateva ingrediente, insa reteta necesita putina rabdare la coacere, caci asa cum spune si expresia, bezelele nu se coc, mai degraba se usuca la cuptor.
Ingrediente
1. Separa albusurile de galbenusuri, apoi bate albusurile intr-un bol perfect curat cu mixerul, intai la viteza mica pentru 2-3 minute, apoi la viteza mare.
2. Inainte de a mari viteza, adauga zeama de lamaie si praful de sare, apoi mixeaza pana ce compozitia isi mareste considerabil volumul.
3. Cand albusurile au devenit spuma, incepe si pune zaharul, cate o lingura odata.
4. Dupa ce albusurile au devenit lucioase si se tin foarte ferm de telul mixerului, poti adauga colorantul, daca doresti, si esenta de lamaie.
5. Mixeaza inca putin, apoi toarna compozitia de bezele cu lamaie intr-un pos de ornat.
6. Formeaza bezelele cu lamaie intr-o tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si da-le apoi la cuptor pentru 150 minute la 90 grade.
7. Serveste bezelele cu lamaie imediat sau depoziteaza-le intr-un recipient etans, pentru a preveni absorbirea umezelii din aer.