Bigos (varza calita)
150 minute
6 portii
Mediu
Un tip de mancare complet, ce include atat legume cat si carne. Bigos, mai exact varza calita, este o reteta traditional poloneza.
Ingrediente
500 g varza murata
500 g varza cruda
o ceapa
200 g ciuperci uscate
150 g piept de porc afumat
200 g carne de porc
200 g carne de vitel
150 g carnat afumat
50 g untura
o foaie dafin
150 ml vin alb sec
sare
piper
Mod de preparare:
- Se spala varza murata, se taie si se pune pe foc cu foaia de dafin. La fel se procedeaza cu varza cruda. Tot ce este carne, mai putin pieptul afumat, se taie marunt si se pune sa se caleasca in 25 g untura. Dupa ce s-a rumenit, se adauga ciupercile.
- Pieptul de porc si ceapa tocata marunt se pun la calit in restul de untura si se adauga si carnatul feliute. Apoi, carnea, pieptul de porc, cele doua tipuri de varza, carnatul, ciupercile se pun la fiert impreuna pentru doua ore la foc mic, cu vinul. La final, se verifica gustul de sare si piper.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews