O reteta care are ca ingredient principal cartoful. Un gust fin si delicat pe care il obtii cu destul de putine ingrediente.
Ingrediente
un kg cartofi 40 g unt 3-4 linguri lapte
Ingrediente pentru aluat
250 ml apa 60 g unt 3 oua 125 g faina un praf sare
Ingrediente pentru prajit
2-3 oua pesmet fin un litru ulei
Mod de preparare:
- Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, si se usuca pe foc amestecand continuu, pana cand se obtine un piure cat mai uscat, si nu cremos.
- Pentru aluat, se fierbe apa cu untul si, dupa ce apa da în clocot, se trage deoparte, se pune faina dintr-o data si se amesteca energic. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga ouale si sarea, amestecand energic.
- Piureul de cartofi si aluatul se amesteca bine, bine si, cu palmele umezite, se formeaza mici bile care se trec prin ou batut si pesmet.
- Se pun la prajit în baie de ulei, cate 10 bile nu mai mult, si se scot pe servete de hartie.