Daca esti in pana de idei si vrei sa gatesti un dulce de casa, incearca aceasta reteta inedita de biscotti cu migdale, camembert, zmeura sau capsune si ceapa caramelizata, garantata de Chef Foa.

Ingrediente

200 g de faina 5 albusuri 200 g zahar 220 g migdale crude, in coaja 300 g branza camembert 150 g zmeura sau capsune 200 g ceapa rosie 10 ml ulei de masline 3 g cimbru proaspat
Mod de preparare:
  1. Se taie ceapa rosie julien si se pune la foc mic cu putin ulei de masline, pentru a scoate aroma in evidenta si totodata zaharul pe care il contine ceapa in mod natural, care ajuta la caramelizare. Spre final, se adauga si cimbrul.
  2. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, apoi se cerne faina si se amesteca usor, sa nu se formeze cocoloase. Se adauga migdalele in compozitie si se pune apoi la copt in forma de cozonac unsa cu putin unt in prealabil. Se coace 30 de minute, la 180°C.
  3. Dupa ce s-a racit, se feliaza subtire si se coc biscotti din nou, la 200°C, timp de 5-6 minute, pentru a obtine biscuiti crocanti si rumeniti. Se monteaza felii subtiri de camembert pe biscuite, impreuna cu zmeura sau capsune si putina ceapa caramelizata.