Ai pofta de ceva sarat, dar nu vrei sa dai fuga pana la magazin, sau preferi biscuitii de casa? Incearca reteta asta de biscuiti crocanti cu branza, iar daca iti raman dupa gustare, serveste-i in supe, caci sunt mult mai gustosi decat banalele crutoane.
Ingrediente
1. Pune untul moale intr-un recipient, apoi rade ambele tipuri de branza deasupra, impreuna cu condimentele si sarea. Amesteca pana obtii o consistenta densa, uscata.
2. Adauga faina si repartizeaz-o pana cand obtii un aluat faramitat. Pune 1-2 linguri de apa cat mai rece, iar daca aluatul nu se hidrateaza complet, completeaza cu inca o lingura de apa.
3. Framanta coca, da-i forma rotunda si da-o la frigider pentru 10-20 de minute (optional, insa se lucreaza aluatul mai usor). Dupa ce timpul s-a scurs, intinde coca pe blatul de lucru presarat cu faina, intr-o singura foaie groasa de 0.5 cm.
4. Taie biscuitii de 2-3 cm pe fiecare latura, apoi da cate o gaura in fiecare folosind o scobitoare. Asaza biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt usor unsa cu ulei.
5. Da biscuitii cu branza la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute, sau pana cand devin auriu inchis si crocanti.