Cu mult mai putini carbohidrati/portie, blatul de pizza sanatos, adica cel facut din conopida, este o alternativa reala pentru cei care adora pizza si pur si simplu nu pot renunta la ea. Pizza gatita cu un blat sanatos reprezinta o cale de mijloc mai ales in diete.

Citeste si: Trucuri pentru o pizza reusita

Ingrediente

~300 g conopida 1 ou 100 g parmezan piper
Mod de preparare:
  1. Rade inflorescentele de conopida pe razatoarea mica, sau da-le prin robotul de bucatarie. Pune apoi firimiturile rezultate intr-o tigaie teflonata la foc mic si intoarce permanent amestecul, pana scoti cat mai multa umiditate din leguma, fara ca aceasta sa-si schimbe culoarea.
  2. Dupa cca 10 minute, conopida ar trebui sa fie uscata. Las-o sa se raceasca putin, inainte de a o amesteca cu restul ingredientelor. Bate oul, amesteca-l cu parmezanul si piperul si incorporeaza conopida. Amestecul trebuie sa fie unul lipicios-uscat.
  3. Pe o foaie de copt, asaza compozitia central si extinde-o usor cu spatele unei linguri catre exterior, evitand sa subtiezi foarte tare marginile, caci se vor arde. Odata ce capata forma rotunda, da blatul la cuptor pentru 20-25 minute la 200 grade, sau pana cand devine ferm si prinde culoare.
  4. Scoate blatul din cuptor, unge-l cu un strat de sos de rosii, adauga mozzarella si restul toppingurilor preferate, apoi da pizza la cuptor pentru alte 10-15 minute, sau pana cand toppingurile s-au patruns, iar branza s-a topit.

Cea mai rapida pizza

Mini-pizza cu blat de vinete

Pizza rustica

din aceeasi categorie