Daca nu iti plac variantele de blaturi disponibile in supermarket, sau pur si simplu iti place sa prepari aluatul de la zero, iata o reteta rapida pentru blat de tarta. Se potriveste atat in cazul tartelor desert, cat si in cazul tartelor aperitiv, deci n-ai cum sa dai gres.
Ingrediente
150 g faina 200 g unt 6-7 linguri apa rece sare
Mod de preparare:
- Amesteca faina cu sarea, apoi zdrobeste untul in faina pana cand obtii un amestec granulat. Adauga cate 1-2 linguri de apa cat mai rece, amesteca si continua sa adaugi apa pana cand aluatul ramane grupat cand il strangi in maini.
- Da aluatul la congelator 10 minute, apoi intinde-l pana cand blatul depaseste dimensiunea tavii pe care planuiesti sa o folosesti. Inteapa blatul de tarta cu furculita din loc in loc, apoi da-l la cuptor pentru 20 de minute la 180°. Lasa blatul sa se raceasca pentru cateva minute, apoi toarna compozitia preferata.