Cea mai dificila parte din prepararea unui tort de la zero este blatul. Daca ai o crema delicioasa pe care vrei sa o folosesti pentru a face un tort, dar nu ai o reteta pentru un blat de tort simplu, reteta asta e exact ce iti trebuie!

Ingrediente

180 g faina 2 lingurite praf de copt 140 g zahar 6 oua 120 ml ulei 6 linguri lapte
Mod de preparare:

1. Separa ouale si bate albusurile spuma cu 1/2 din cantitatea de zahar adaugandu-l treptat, pana cand albusurile se tin de tel/paletele mixerului.
2. Bate galbenusurile cu restul de zahar pana cand se ingroasa si se deschid la culoare, apoi adauga uleiul si laptele.
3. Cerne faina si praful de copt peste galbenusuri, apoi incorporeaza cu o spatula in 3 transe albusurile in galbenusuri, cu grija sa nu elimini aerul din albusuri.
4. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Vezi si alte retete de tort