Se crapa blatul pentru rulada de fiecare data cand incerci acest desert? Cu reteta asta de blat simplu, cu vanilie, sigur nu vei avea probleme! Pregatesti o rulada dulce cu umplutura preferata numaidecat!
Ingrediente
1. Separa albusurile si bate-le cu otetul si jumate din cantitatea de zahar, pana cand albusurile se tin foarte bine de bol. Separat, bate galbenusurile cu restul de zaharul, uleiul, laptele si esenta de vanilie.
2. Incorporeaza faina in galbenusuri, apoi incorporeaza albusurile in galbenusuri, folosind miscari usoare, de jos in sus, cu o spatula.
3. Toarna aluatul intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Intinde egal compozitia si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute la 160 de grade, sau pana cand blatul de rulada se rumeneste.
4. Intoarce tava cu blatul de rulada pe o alta foaie de copt, elimina foaia lipita de blat si intinde umplutura preferata.
5. Ruleaza blatul si strange-l bine intr-o foaie de copt, ca pe o bomboana, apoi da rulada la frigider pentru minim 3 ore, inainte de servire.