Sigur stii clasicele bomboane cu lapte, pe care le gaseai mai ales in urma cu vreo 20-30 de ani prin alimentara. Si tie iti starnesc nostalgie? Uite cat de usor e sa le faci in casa, din 3 ingrediente si nimic mai mult
1. Topeste zaharul cu cele 3 linguri de apa la foc mare si ramai atent la sirop.
2. In cca 3-4 minute, devine auriu, da caramelul de pe foc si toarna smantana pentru frisca (cat mai grasa).
3. Amesteca energic si adu caramelul inapoi pe foc. Fierbe compozitia pentru cca 10 minute, amestecand continuu, pana ce se ingroasa suficient cat sa lase urma cand treci cu spatula prin caramel in cratia si sa nu se regrupeze imediat.
4. Toarna caramelul cu lapte intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Da tava la frigider pentru 20-30 minute.
5. Taie apoi bomboanele de casa cu lapte folosind un cutit cu lama trecuta prin apa fierbinte.
6. Impacheteaza individual bomboanele cu lapte in hartie de copt si lasa-le la rece inainte de servire.