Bomboane de ciocolata alba cu Nutella
Iti plac bomboanele de ciocolata alba? Atunci sigur ai observat ca in cutiile de bomboane pe care le gasesti in comert, cele din ciocolata alba sunt o raritate. Cu reteta asta, ai cate bomboane invelite in ciocolata alba vrei tu, iar pentru preparare nu ai nevoie decat de 2 ingrediente.
Ingrediente
1. Topeste ciocolata alba la microunde sau bain marie. Toarna ciocolata usor racita in 2 tavi de gheata din silicon. Cand te-ai asigurat ca ai tapetat interiorul formelor complet, intoarce formele intr-o tava si scutura excesul de ciocolata.
2. Da tavile la congelator pentru 10-15 minute sau pana cand ciocolata s-a intarit. In rastimp, aduna ciocolata din tava si tine-o la cald, pentru a preveni intarirea completa.
3. Scoate formele din congelator si, folosind un pos de ornat sau o punga cu un colt taiat, umple formele pentru gheata cu Nutella sau alta crema de ciocolata putin incalzita, pentru a fi maleabila. Da formele la congelator pentru alte 5-10 minute.
4. Topeste din nou ciocolata alba ramasa si pune-o in forme, niveland cu un cutit sau o spatula, incat sa finisezi bomboanele. Da formele la frigider pentru 30-60 de minute, apoi scoate-le din tavite si serveste-le.
Incearca si alte retete de bomboane de casa