Adori desertul lapte de pasare? Vezi cat de usor e sa pregatesti niste bomboane delicioase, trase in ciocolata, dupa o reteta simpla, inspirata din vestitul preparat.

Ingrediente

5 albusuri 3 linguri gelatina 100 ml apa 100 g zahar 1 lingurita zeama de lamaie un praf sare zahar pudra 200 g ciocolata 1 lingura unt
Mod de preparare:

1. Combina gelatina cu apa la temperatura camerei si lasa compozitia deoparte pentru 30 de minute, sa se hidrateze.

2. Odata umflata, combina gelatina intarita cu 1/2 din cantitatea de zahar si amesteca compozitia la foc mic, pana obtii o crema lichida, in care nu se mai simte zaharul. Lasa gelatina sa se raceasca complet.

3. Separa albusurile si bate-le cu o lingurita de zeama de lamaie si un praf de sare, pana devin o spuma usoara. Adauga restul de zahar treptat, pana cand albusurile devin foarte lucioase si zaharul nu se mai simte.

✽ Ouale trebuie sa fie neaparat proaspete, avand in vedere ca reteta nu presupune procesarea termica.

4. Trece crema cu gelatina printr-o sita si incorporez-o cu mixerul in albusuri. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si zahar pudra.

5. Pudreaza si partea de sus a compozitiei din tava cu zahar, acopera tava cu folie alimentara si preseaza compozitia cat mai bine, apoi da-o la frigider pentru minim doua ore, sau pana cand laptele de pasare isi mentine forma bine.

6. Taie compozitia din tava cubulete, cu un cutit trecut prin zahar pudra. Trece fiecare cubulet taiat prin ciocolata topita la bain marie sau la microunde, cu o lingura de unt.


Trufe de ciocolata cu coniac

Trufe de ciocolata cu coniac