Perfect pentru un pranz usor, borsul cu leurda este un deliciu sanatos si gustos. In plus, reteta este una economica, asa incat fiecare portie costa doar 3 lei.
Ingrediente
2 legaturi ceapa verde 10 legaturi leurda un morcov 5 oua 100 ml smantana 500 ml bors o legatura marar sare 2 linguri ulei
Mod de preparare:
- In oala de fiert se pune ceapa verde tocata la calit in ulei si apoi se adauga morcovul ras. Dupa 5 minute se toarna apa. Intre timp, patru oua se fierb sa fie tari, se curata si se taie felii. Oul ramas se amesteca cu smantana si un praf de sare.
- Peste ceapa si morcovul care fierb se adauga leurda spalata si taiata fasiute.
- Cu borsul fiert se acreste supa din oala, se lasa sa dea un clocot si se drege cu ou si smantana amestecand mereu.
- Se trage de pe foc, se pune mararul si se acopera cu un capac. Dupa 10 minute se aduce la masa cu bucatele de oua fierte.