O reteta pe gustul tuturor, hranitoare si bogata in legume, perfecta pentru pranz sau cina, deopotriva.
Ingrediente
1. Carnea se curata bine si se pune la fiert in apa rece cu sare.
2. Dupa primul clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert. Cand sunt jumatate fierte, se pun legumele taiate cuburi mici.
3. Se lasa la fiert 20-25 de minute si apoi se adauga mazarea congelata si borsul. Se mai lasa la fiert 5 minute.
4. Se aduce la masa cu iaurt si patrunjel.
Sfaturi utile
✽ Daca alegi sa faci borsul in casa poti adauga, in ultima zi de fermentare, ierburi aromate si frunze de legume (patrunjel, telina, leustean, etc). Astfel va fi mult mai parfumat.
✽ Daca il prepari pentru prima data si nu ai „husti”, fa o maia din 250 g malai amestecat cu apa fiarta. Dupa ce se raceste putin, adauga 2 linguri de faina de grau. Se amesteca si se lasa sa dospeasca 12 ore.