Braciole este unul din cele mai elegante preparate traditionale italiene. O poti servi atat cu garnitura de paste, cat si ca aperitiv.
Ingrediente
o bucata de ~700 g fleica de vita 3 linguri parmezan ras 4 linguri mozzarella rasa 3 linguri pesmet 2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 3 oua 5 linguri ulei de masline extravirgin 60 g bacon 120 ml vin rosu o conserva mare rosii decojite o ceapa 5-6 frunze de busuioc proaspat sare piper
Mod de preparare:
- Bate fleica pentru a o subtia, fierbe 2 oua si lasa-le sa se raceasca.
- Amesteca cele 2 tipuri de branza cu pesmetul, patrunjelul, usturoiul, unul din cele 3 oua si uleiul de masline. Intinde umplutura pe carne, asaza ouale fierte taiate sferturi sau felii si ruleaza carnea in asa fel incat lungimea ruladei sa coincida cu directia fibrelor.
- Leaga braciole cu sfoara alimentara si rumeneste-o pentru 3-4 minute pe fiecare parte, in ulei incins. Scoate apoi carnea si caleste ceapa taiata cubulete in acelasi ulei, pune carnea din nou in cratita si las-o 1-2 minute.
- Adauga vinul, lasa-l 2 minute si adauga rosiile decojite tocate si 1/2 cana de apa. Potriveste sosul de sare si piper, pune capacul cratitei si las-o la foc mic pentru 70 de minute. Rupe cateva frunze de busuioc proaspat si adauga-le in sos, apoi serveste braciole feliat, cu 1-2 linguri de sos alaturi.
Sfat util:
✽ Fierbe 400 g de paste conform instructiunilor de pe ambalaj, scurge-le si clateste-le, apoi amesteca-le cu sosul ramas de la braciole. Astfel, obtii o masa completa!
Incearca si:
Torrone – Nuga cu fistic si migdale