Braduti de Craciun din bezea

60 minute
6 portii
Usor

Pe langa dulciurile traditionale pe care ne-am obisnuit sa le avem pe masa in ziua de Craciun, niste braduleti comestibili si aspectuosi ar putea da un plus de farmec.

Ingrediente

4 albusuri de ou 1 lingurita zeama de lamaie 200 g zahar esenta de vanilie colorant alimentar verde decor colorat pentru torturi
Mod de preparare:
  1. Preincalzeste cuptorul si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  2. Bate albusurile spuma, intai la viteza mica pentru cateva minute, apoi la viteza mare.
  3. Adauga zaharul treptat peste albusuri, si amesteca pentru cateva minute, apoi adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie si colorantul alimentar.
  4. Albusurile trebuie mixate pana cand devin sticloase si isi mentin forma facuta de mixer.
  5. Pune compozitia intr-un pos cu varf stelat si creeaza bradutii de bezea ca si cum ai pune inghetata intr-un cornet, circular.
  6. Dupa ce ai format toti bradutii, decoreaza-i cu ornament de tort colorat si da-i la cuptor pentru 40 de minute, sau pana cand incep sa devina aurii pe la margini.
  7. Serveste-i dupa ce s-au racit complet.

Metoda alternativă
Daca vrei ca bezelele sa arate cat mai realist si sa para adevarati braduti, formeaza intai o steluta din bezea, punand varful posului perpendicular pe hartia de copt. Apoi, fa o alta steluta, orientata diferit, fix peste prima. Roteste din nou mana si fa o alta steluta peste cele doua, iar bradutii vor fi mai bine definiti.

Vezi si alte retete cu bezea