Pe langa dulciurile traditionale pe care ne-am obisnuit sa le avem pe masa in ziua de Craciun, niste braduleti comestibili si aspectuosi ar putea da un plus de farmec.
Ingrediente
4 albusuri de ou 1 lingurita zeama de lamaie 200 g zahar esenta de vanilie colorant alimentar verde decor colorat pentru torturi
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
- Bate albusurile spuma, intai la viteza mica pentru cateva minute, apoi la viteza mare.
- Adauga zaharul treptat peste albusuri, si amesteca pentru cateva minute, apoi adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie si colorantul alimentar.
- Albusurile trebuie mixate pana cand devin sticloase si isi mentin forma facuta de mixer.
- Pune compozitia intr-un pos cu varf stelat si creeaza bradutii de bezea ca si cum ai pune inghetata intr-un cornet, circular.
- Dupa ce ai format toti bradutii, decoreaza-i cu ornament de tort colorat si da-i la cuptor pentru 40 de minute, sau pana cand incep sa devina aurii pe la margini.
- Serveste-i dupa ce s-au racit complet.
✽ Metoda alternativă
Daca vrei ca bezelele sa arate cat mai realist si sa para adevarati braduti, formeaza intai o steluta din bezea, punand varful posului perpendicular pe hartia de copt. Apoi, fa o alta steluta, orientata diferit, fix peste prima. Roteste din nou mana si fa o alta steluta peste cele doua, iar bradutii vor fi mai bine definiti.
Vezi si alte retete cu bezea