Iti plac briosele pufoase, dar adori dulciurile crocante, pe care sa le rontai? Incearca briosele cu nuci si banane, o combinatie potrivita la desert, dar mai ales la micul dejun!

Ingrediente

4 banane coapte 80 g unt 120 g zahar 200 g faina 150 g nuci 1 ou 1/2 lingurita praf de copt un praf sare esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Zdrobeste bananele cu furculita sau cu ustensila pentru piure, pentru mai multa eficienta. Toaca alunele cu cutitul.
  2. Amesteca bananele zdrobite cu untul, zaharul, oul, vanilia, sarea si praful de copt. Incorporeaza faina cu o spatula, cu miscari de jos in sus, apoi adauga nucile tocate.
  3. Repartizeaza aluatul omogen in forma de briose unsa cu ulei. Umple fiecare forma cam 3/4 din inaltimea ei. Da briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii.

Briose cu afine

Cupcakes de vanilie

Briose cu struguri