Iti plac briosele pufoase, dar adori dulciurile crocante, pe care sa le rontai? Incearca briosele cu nuci si banane, o combinatie potrivita la desert, dar mai ales la micul dejun!
Ingrediente
4 banane coapte 80 g unt 120 g zahar 200 g faina 150 g nuci 1 ou 1/2 lingurita praf de copt un praf sare esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Zdrobeste bananele cu furculita sau cu ustensila pentru piure, pentru mai multa eficienta. Toaca alunele cu cutitul.
- Amesteca bananele zdrobite cu untul, zaharul, oul, vanilia, sarea si praful de copt. Incorporeaza faina cu o spatula, cu miscari de jos in sus, apoi adauga nucile tocate.
- Repartizeaza aluatul omogen in forma de briose unsa cu ulei. Umple fiecare forma cam 3/4 din inaltimea ei. Da briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii.