Combinatia de ciocolata si portocale este irezistibila si cu siguranta o vei adora in aceasta reteta de briose cu ciocolata. Desertul iese pufos si aromat si garantat va fi apreciat de toti cei care il servesc.
Ingrediente
2 oua 100 g zahar 4 linguri faina 1 lingura cacao 2 portocale 1 tableta ciocolata cu lapte 2 linguri unt 1 lingurita praf de copt 12 lingurite nutella
Mod de preparare:
- Bate ouale cu zaharul si topeste cuburile de ciocolata la microunde, cu cele 2 linguri de unt. Combina cele 2 compozitii, urmate de sucul si coaja rasa a celor 2 portocale apoi amesteca separat faina cu cacaua si praful de copt.
- Adauga ingredientele uscate peste cele lichide si amesteca cu spatula, cu miscari de jos in sus, pentru a te asigura ca nu au ramas cocoloase.
- Toarna aluatul in forme de briose, repartizandu-le in mod egal. Deasupra fiecarei briose pune o lingurita de Nutella sau alta crema de ciocolata tartinabila. Dupa ce ai pus deasupra tuturor, preseaza crema cu lingurita, incat aluatul de briose sa le astupe.
- Da briosele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau pana cand se umfla si trec testul scobitorii.