Mierea este un ingredient delicios si sanatos, care da o aroma aparte deserturilor. Iar briosele cu miere au un gust deosebit. Uite cat de usor se fac.

Ingrediente

100 g faina 50 g zahar o lingurita praf de copt 50 g miere 75 ml lapte 50 g unt topit un ou un praf sare un praf nucsoara
Mod de preparare:

1. Se amesteca faina, cu zaharul, praful de copt, sarea si nucsoara.
2. Separat, se bat cu telul mierea cu laptele, untul topit si oul.
3. Se amesteca cele doua compozitii si se repartizeaza în forme.
4. Se lasa la cuptor 20 de minute pâna ce devin galben-aurii.

Bunica te sfatuieste!

1. Foloseste miere poliflora sau miere din flori de portocal, sa fie briosele dulci si parfumate.
2. Înlocuieste laptele cu iaurt gras bine batut. Briosele vor iesi mai pufoase si se vor pastra fragede mai multa vreme.
3. Dubleaza cantitatea de miere si renunta la zahar sau îl poti înlocui cu zahar brun.
4. Adauga si un praf de scortisoara la briose, daca îti place sa aiba mai multe arome. Iar în loc de mere, mai poti pune bucatele de pere sau bucatele de nuci caramelizate.