Briose cu prune
40 minute
4 portii
Usor
Ingrediente
150 g faina
150 g faina de migdale
4 oua
150 g zahar
un plic praf de copt
200 ml lapte
200 ml ulei
200 g prune fara samburi
Mod de preparare:
1. Se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele si uleiul.
2. Se amesteca si se pune apoi faina amestecata in prealabil cu faina de migdale si praful de copt.
3. Se amesteca din nou foarte bine si se adauga prunele taiate marunt.
4. Se toarna in forme (trebuie 12) si se coc 30 de minute.
Bunica te sfatuieste!
1. Mixeaza aluatul pentru briose la viteza mare pana devine lucios. Asa vei obtine briose pufoase si fine.
2 Taie prunele, scoate samburii si inmoaie-le cateva minute in lichior fin. Apoi lasa-le sa se scurga si presara peste ele un strat subtire de faina inainte de a le adauga in aluat.
3 Adauga un strop de savoare cu esenta de vanilie sau de rom. Briosele vor fi mai parfumate!
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews