Briosele cu prune sunt foarte gustoase si se fac usor. Convinge-te!

Ingrediente

150 g faina 150 g faina de migdale 4 oua 150 g zahar un plic praf de copt 200 ml lapte 200 ml ulei 200 g prune fara samburi
Mod de preparare:

1. Se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele si uleiul.
2. Se amesteca si se pune apoi faina amestecata in prealabil cu faina de migdale si praful de copt.
3. Se amesteca din nou foarte bine si se adauga prunele taiate marunt.
4. Se toarna in forme (trebuie 12) si se coc 30 de minute.

Bunica te sfatuieste!

1. Mixeaza aluatul pentru briose la viteza mare pana devine lucios. Asa vei obtine briose pufoase si fine.
2 Taie prunele, scoate samburii si inmoaie-le cateva minute in lichior fin. Apoi lasa-le sa se scurga si presara peste ele un strat subtire de faina inainte de a le adauga in aluat.
3 Adauga un strop de savoare cu esenta de vanilie sau de rom. Briosele vor fi mai parfumate!