Consumul de peste e sanatos si recomandat, asa ca e bine sa-l mananci in cat mai multe preparate. De aceasta data, iata cum il poti gati in niste briose delicioase, numai bune de servit ca aperitiv!
Ingrediente
200 g faina 100 g cascaval ras 200-250 g somon afumat 2 oua 1 pahar iaurt grecesc 4-6 linguri lapte 1/2 lingurita praf de copt un praf bicarbonat de sodiu 2 linguri unt sare marar patrunjel
Mod de preparare:
- Amesteca faina cu cascavalul ras, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Separat, bate ouale cu iaurtul grecesc si somonul taiat bucatele cat mai mici. Adauga untul topit, marar si patrunjel proaspete.
- Uneste cele doua compozitii si adauga treptat 4-6 linguri de lapte, pana cand aluatul este gros si curge greu din lingura, dar e lipicios. Toarna compozitia in forme de briose, distribuind-o in mod egal, apoi da briosele la cuptor pentru cca 20-25 min, la 180 grade, sau pana cand se rumenesc.
Sugestie de servire:
Injumatateste briosele ca pe niste chifle de burgeri si serveste-le cu 2-3 feliute de avocado la mijloc.
S-ar putea sa-ti placa si:
Briose vegane cu morcovi si smochine