Chiar daca tii post, nu inseamna ca nu-ti poti potoli pofta de dulce. Briosele cu unt de arahide nu contin produse de origine animala si sunt o gustare perfecta!

Ingrediente

190 g faina 150 g zahar 190 ml apa 2 linguri unt de arahide esenta de rom 2 linguri cacao
Mod de preparare:
  1. Faina se amesteca usor cu zaharul, cacaua si untul de arahide.
  2. Se adauga apa, se amesteca incet si apoi se adauga esenta de rom.
  3. Se repartizeaza aluatul in formele de copt unse foarte putin cu ulei.
  4. Se lasa la cuptor pentru 20-25 minute.

Sfaturi utile

✽ Daca vrei sa folosesti fructe sau nuci, pentru briosele de post, rostogoleste-le prin faina inainte de a le incorpora in aluat. Astfel, nu se mai duc toate la fundul cupei in care se coc briosele.

✽ Pentru un plus de gust, in mijlocul fiecarei cupe cu aluat de briose se poate pune o lingurita cu gem sau dulceata.