Chiar daca tii post, nu inseamna ca nu-ti poti potoli pofta de dulce. Briosele cu unt de arahide nu contin produse de origine animala si sunt o gustare perfecta!
Ingrediente
190 g faina 150 g zahar 190 ml apa 2 linguri unt de arahide esenta de rom 2 linguri cacao
Mod de preparare:
- Faina se amesteca usor cu zaharul, cacaua si untul de arahide.
- Se adauga apa, se amesteca incet si apoi se adauga esenta de rom.
- Se repartizeaza aluatul in formele de copt unse foarte putin cu ulei.
- Se lasa la cuptor pentru 20-25 minute.
Sfaturi utile
✽ Daca vrei sa folosesti fructe sau nuci, pentru briosele de post, rostogoleste-le prin faina inainte de a le incorpora in aluat. Astfel, nu se mai duc toate la fundul cupei in care se coc briosele.
✽ Pentru un plus de gust, in mijlocul fiecarei cupe cu aluat de briose se poate pune o lingurita cu gem sau dulceata.