Indiferent daca le faci cu fructe proaspete, din compot sau din visinata, nimeni n-o sa te refuze cand ii vei servi cu briose cu visine. Combinatia de dulce-acrisor e irezistibila, chiar daca nu e sezonul fructelor de vara.
Ingrediente
150 ml lapte 100 g unt topit 1 pahar iaurt (150 g) 2 oua 5 linguri zahar 250 g faina 1/2 plic praf de copt un praf bicarbonat de sodiu un praf sare esenta vanilie 300 g visine proaspete/din compot/visinata
Mod de preparare:
- Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, esenta de vanilie si iaurtul, urmate de praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Incorporeaza faina in cateva transe, alternate cu laptele incalzit. Dupa ce ai obtinut un amestec omogen, toarna-l in formele de briose.
- Asaza visinele fara samburi deasupra compozitiei si preseaza-le usor, cat sa intre in aluat.
- Da briosele cu visine la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau pana cand cresc, se rumenesc si trec testul scobitorii.