Briose cu visine

40 minute
4 portii
Mediu

Indiferent daca le faci cu fructe proaspete, din compot sau din visinata, nimeni n-o sa te refuze cand ii vei servi cu briose cu visine. Combinatia de dulce-acrisor e irezistibila, chiar daca nu e sezonul fructelor de vara.

Ingrediente

150 ml lapte 100 g unt topit 1 pahar iaurt (150 g) 2 oua 5 linguri zahar 250 g faina 1/2 plic praf de copt un praf bicarbonat de sodiu un praf sare esenta vanilie 300 g visine proaspete/din compot/visinata
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, esenta de vanilie si iaurtul, urmate de praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  2. Incorporeaza faina in cateva transe, alternate cu laptele incalzit. Dupa ce ai obtinut un amestec omogen, toarna-l in formele de briose.
  3. Asaza visinele fara samburi deasupra compozitiei si preseaza-le usor, cat sa intre in aluat.
  4. Da briosele cu visine la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau pana cand cresc, se rumenesc si trec testul scobitorii.

S-ar putea sa-ti placa si:

Briose cu afine

Briose intoarse cu ananas

Briose crocante