Briose de cartofi cu cascaval
In locul bananlului piure, alaturi de preparatul principal, serveste niste briose de cartofi cu cascaval delicioase. Reteta e simpla si usor de pus in practica, chiar si de incepatori.
Ingrediente
1. Fierbe cartofii pana ii poti patrunde cu furculita usor, apoi zdrobeste-i cu untul, laptele, sarea si piperul, ca pentru piure.
2. Incorporeaza faina, bicarbonatul, condimentele, 1/2 din cantitatea de cascaval ras si oul.
3. Odata omogenizata compozitia, toarn-o in forme de briose unse cu unt sau tapetate cu hartie de copt speciala pentru briose. Deasupra lor presara restul de cascaval ras.
4. Da briosele de cartofi la cuptor pentru 20-25 de minute, la 170 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos.
5. Serveste-le ca atare sau ca pe o garnitura, alaturi de un fel principal.
Pofta buna!