Briosele de ciocolata pot capata putin din magia Craciunului, daca le prepari dupa reteta asta. Tot ce ai de facut in plus e sa le transformi in mici braduti de Craciun, cu glazura delicioasa de unt, decorata cu bomboane sau confetti comestibile!
Ingrediente pentru briose
Ingrediente pentru glazura
Ingrediente pentru ornat
Prepara briosele cu ciocolata
1. Topeste ciocolata cu untul, pana cand obtii o glazura lichida de ciocolata.
2. Separat, combina ingredientele uscate: faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de sare.
3. Intr-un alt castron bate ouale cu zaharul, esenta de vanilie, iaurtul si glazura de ciocolata.
4. Incorporeaza ingredientele uscate, pana cand obtii un amestec omogen.
5. Toarna compozitia in 12 forme de briose unse cu unt sau tapetate cu hartii de briose si da-le la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade, sau pana cand trec testul scobitorii.
6. Lasa briosele sa se raceasca pana la temperatura camerei.
In rastimp, prepara glazura de unt:
1. Bate untul pana devine cremos si deschis la culoare, apoi adauga treptat zaharul pudra, in 3 transe.
2. Adauga vanilia, colorantul si putin lapte, incat sa obtii o consistenta cremoasa.
3. Pune glazura de unt intr-un pos, cu varf mare, in forma de stea si orneaza fiecare briosa, formand o spirala inaltata, incat sa semene cu un bradut de craciun.
4. Orneaza briosele braduti de Craciun cu bombonelele colorate sau cu confetti comestibile.