Briose englezesti cu leurda
50 minute
4 portii
Mediu
Iti place leurda, dar nu stii exact cum sa o gatesti? Ei bine, iata o idee mai putin conventionala: prepara niste briose englezesti cu ea.
Leurda, numit usturoi salbatic atat la noi, cat si in bucataria britanica, e folosita uneori chiar pentru a inlocui usturoiul verde in unele retete.
Ingrediente
500 g faina
120 g unt
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
150 g cascaval ras
80 g leurda
250 ml lapte
2 oua
sare
piper
Mod de preparare:
- Amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza untul rece in faina, cu degetele, pana cand compozitia capata aspect de firimituri.
- Adauga cascavalul si leurda tocata marunt (fara codite). Separat, bate ouale cu laptele, sare si piper.
- Formeaza o gaura in centrul vasului cu faina si toarna ingredientele lichide treptat (pastreaza 1-2 linguri de lapte cu ou, pentru uns).
- Presara bine cu faina blatul de lucru si intinde aluatul intr-o foaie groasa, de cca 2-3 cm. Decupeaza cercuri cu o forma de prajituri si da-le deoparte. Regrupeaza aluatul ramas pe margini, intinde-l iar si decupeaza-l, repetand procedeul pana cand termini aluatul.
- Pune briosele in tava tapetata cu foaie de copt, unge-le cu laptele pastrat, presara putin cascaval ras deasupra fiecareia si da-le la cuptor pentru 15-18 minute la 200 grade, sau pana se rumenesc.
- Serveste briosele englezesti cu leurda ca o gustare aperitiv sau la micul dejun, unse cu unt.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews