Sunt sanatoase, pline de fructe si nu contin deloc zahar rafinat. Le poti manca chiar si in zilele de post, caci reteta nu contine produse de origine animala.

Ingrediente

280 g faina integrala 2 lingurite bicarbonat de sodiu 2 lingurite praf de copt sare 100 g morcov ras 70 g stafide 70 g smochine 2 lingurite scortisoara 250+120 ml apa 80 ml suc de portocale 120 ml suc de mar

Ingrediente pentru glazura

5 smochine 2 linguri melasa 200 g lapte de cocos
Mod de preparare:
  1. Amesteca fructele uscate cu scortisoara intr-o cratita si adauga 250 ml de apa. Lasa focul mare pana cand apa incepe sa fiarba, apoi da focul mic si lasa compozitia sa scada. Dupa ce fructele s-au racit, amesteca-le cu morcovul ras si sucul de portocale.
  2. Amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea), apoi incorporeaza-le in compozitia de fructe uscate. Adauga 120 ml apa si 120 ml suc de mar si amesteca pana la omogenizare.
    Pune compozitia in forme de briose unse cu ulei si da-le la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, sau pana cand trec testul scobitorii.
  3. Lasa la inmuiat smochinele pentru 30 de minute, apoi marunteste-le in robotul de bucatarie. Adauga melasa si jumatatea de sus a unei conserve de lapte de cocos (daca prepari laptele de cocos in casa, da-l la frigider pentru cateva ore, apoi separa si foloseste doar stratul solid format la suprafata laptelui). Cu glazura obtinuta din smochine, melasa si laptele de cocos orneaza briosele.

Incearca si:

Bilute tavalite prin cocos

Budinca de seminte chia

Fursecuri sanatoase din 3 ingrediente