Brudet sau supa de peste
90 minute
4 portii
Usor
Gusta savoarea Croatiei intr-o reteta unica de ciorba de peste, numita traditional brudet si facuta din ingrediente delicoiase.
Ingrediente
2 kg peste mic
o anghila
o ceapa
2 catei de usturoi
3-4 rosii in bulion
un litru vin alb sec
2 linguri otet
2 linguri ulei
sare
o lingurita boabe de piper
patrunjel
Mod de preparare:
- Tot pestele mic se curata si se pune intr-un vas de fiert, de preferinta de teracota.
- Se adauga si pestele mare, portionat.
- Se adauga uleiul, ceapa taiata pestisori, usturoiul feliute, rosiile cu tot cu suc, sarea, piperul, vinul si otetul.
- Se acopera cu apa rece, se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de o ora. Se serveste cu patrunjel deasupra.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews