Budinca de macaroane cu bacon si ciuperci
40 minute
4 portii
Usor
Traditional, budinca de macaroane se prepara ceva mai simplu, cu branza sarata si marar. Am luat insa reteta, am adaugat cateva ingrediente care sa dea savoare si a iesit o budinca de macaroane reinventata si satioasa, cu bacon si ciuperci.
Ingrediente
400 g paste
300 g bacon
50-80 g branza sarata
5 ciuperci
4 rosii uscate, in ulei
200 ml smantana pentru gatit
1 catel usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
- Fierbe pastele pentru 5-6 minute, apoi scurge-le si clateste-le cu apa rece.
- Separat, frige baconul taiat cubulete, iar cand s-a rumenit bine, scurge-l de grasimea in exces. Adauga ciupercile taiate, rosiile uscate tocate si catelul de usturoi zdrobit. Lasa amestecul pe foc pana cand legumele isi schimba culoarea, apoi stinge cu smantana pentru gatit. Scoate catelul de usturoi din sos.
- Rade branza sarata (cu cat e mai sarata, cu atat pui mai putina) peste sos si incorporeaza sosul in pastele fierte. Pune-le intr-o tava termorezistenta si da-le la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews