Budinca de malai
30 minute
4 portii
Usor
Malaiul nu e bun doar pentru mamaliguta, ci poti prepara cu el niste deserturi delicioase. Dintre acestea, budinca de malai, un desert cremos care garantat te va surprinde cu gustul sau aparte!
Ingrediente
230 g malai
170 g zahar
600 ml apa
3 linguri lapte praf
2 linguri amidon
3 linguri stafide
esenta de vanilie
1 lingura unt
nuca de cocos
Mod de preparare:
- Pune malaiul cu apa la fier si, odata omogenizata compozitia, adauga zaharul si laptele praf.
- Elimina toate cocoloasele formate de laptele praf si amesteca in continuu, pana ce compozitia fierbe si incepe sa se ingroase.
- Dupa ce budinca de malai a fiert si s-a ingrosat, adauga o lingura de unt, esenta de vanilie si stafidele. Amesteca pentru inca 1-2 minute, la foc mic.
- Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si da-o la rece pentru minim 2 ore. Serveste budinca de malai rece, presarata cu nuca de cocos sau zahar pudra.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews