Malaiul nu e bun doar pentru mamaliguta, ci poti prepara cu el niste deserturi delicioase. Dintre acestea, budinca de malai, un desert cremos care garantat te va surprinde cu gustul sau aparte!

Ingrediente

230 g malai 170 g zahar 600 ml apa 3 linguri lapte praf 2 linguri amidon 3 linguri stafide esenta de vanilie 1 lingura unt nuca de cocos
Mod de preparare:
  1. Pune malaiul cu apa la fier si, odata omogenizata compozitia, adauga zaharul si laptele praf.
  2. Elimina toate cocoloasele formate de laptele praf si amesteca in continuu, pana ce compozitia fierbe si incepe sa se ingroase.
  3. Dupa ce budinca de malai a fiert si s-a ingrosat, adauga o lingura de unt, esenta de vanilie si stafidele. Amesteca pentru inca 1-2 minute, la foc mic.
  4. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si da-o la rece pentru minim 2 ore. Serveste budinca de malai rece, presarata cu nuca de cocos sau zahar pudra.