Maxim 35 de minute iti ia! Uite cat de usor prepari o budinca de orez la cuptor. Iese aromata si cremoasa, satioasa si buna chiar si la micul dejun!

Ingrediente

1 L lapte integral 400 g zahar 5 galbenusuri 1 lingura amidon 250 g orez cu bob scurt 1 praf scortisoara 1 lingurita coaja de lamaie 1/2 lingurita nucsoara 100 g stafide
Mod de preparare:

1. Fierbe orezul intr-un volum dublu de apa, cu un praf de sare, pana cand apa scade aproape complet, apoi strecoara orezul.

2. Combina galbenusurile cu zaharul si bate-le. In rastimp, incinge laptele intr-o cratita, pana cand sta sa fiarba.

3. Adu laptele peste galbenusuri si amesteca energic, pentru a evita coagularea lor. Adauga amidonul, coaja de lamaie, nucsoara si scortisoara si mixeaza pentru a elimina eventualele cocoloase.

4. Pune recipientul cu compozitia la bain marie si continua sa amesteci pana cand se ingroasa putin (ramane pe spatele lingurii).

5. Adauga in compozitie orezul fiert anterior, stafidele si toarna compozitia omogenizata intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Da tava la cuptor pentru 15 minute la 190 de grade, sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.



din aceeasi categorie