Budinca de orez este un desert usor de facut si la fel de usor de mancat, indicat in alimentatia persoanelor care sufera de boli de ficat.
Ingrediente
4 linguri orez 200 ml lapte 2 mere 3 linguri zahar
Mod de preparare:
- Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea. Se lasa pana se umfla si se inmoaie. Se lasa apoi sa se racoreasca putin.
- Separat, se fierb merele, curatate de coaja si taiate cubulete, in apa cu 2 linguri de zahar, ca pentru compot. Dupa ce s-au inmuiat, se scot si se servesc alaturi de orezul cu lapte.
Sfaturi utile
✽ Atunci cand prepari orez cu lapte, fierbe-l mai intai in apa, timp de 10-15 minute, dupa care strecoara-l si pune-l sa fiarba restul timpului, in lapte. Astfel se va inmuia si va fi gata mai repede.
✽ Pentru orez cu lapte sau budinca, se foloseste orez cu bobul scurt, care se umfla rapid si formeaza o masa compacta a preparatului.
✽ La inceput, fierbe orezul la foc mare, iar dupa primul clocot, da focul mai mic.