Ingrediente budincă de tapioca
½ păstaie de vanilie sau o linguriță de esență de vanilie 1 litru de lapte 75 g zahăr sau 2 linguri de miere 75 g de tapioca 1 gălbenuș de ou mare sau 2 gălbenușuri dacă ouăle sunt mici
Ingrediente jeleu de căpșuni
2 căni de căpșuni proaspete sau congelate 2 linguri de zahăr sau 1 lingură de miere o lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
- Spălăm bine căpșunele și se pun la pasat în blender sau puteți să le zdrobiți cu o paletă din inox pentru zdrobit cartofi sau cu furculița. Se adaugă zahărul și zeama de lămâie și se pune pe foc (aproximativ 10 minute) până se îngroașă ca un gem.
- Se lasă la răcit și între timp ne ocupăm de budincă.
- Perlele de tapioca se spală bine, apoi se pun la hidratat în apă rece timp de o oră.
- Scurgem perlele de tapioca de apă și le punem într-o oală la fiert cu laptele, zahărul sau mierea și semințele de vanilie. Se amestecă continuu până ce se îngroașă puțin ca o budincă..
- Batem gălbenușul de ou și turnăm 2 linguri de budincă peste el și amestecăm bine, pentru a-l aduce la aceeași temperatura cu budinca. Mai adăugăm 2 linguri de budincă încă o data, apoi se răstoarnă totul în oala cu budinca și se mai lasă la fiert 2-3 minute, apoi se lasă la răcit.
- Adăugăm în boluri jeleu de căpșuni, apoi budinca și punem pune câteva bucățele de căpșuni deasupra. Se înveștesc bolurie cu folie alimentară și se dau la rece pentru cel puțin o oră.