O gustare delicioasa, o garnitura sau un aperitiv; buletele de cartofi se pot servi in diferite situatii, insa sunt la fel de gustoase de fiecare data. In plus, nici nu trebuie sa faci piure special pentru ele. E suficient sa folosesti piureul racit, ramas de la o alta masa.

Ingrediente

400 g piure de cartofi 1 ou mare 90 g cascaval 1/2 lingurita pudra de usturoi 1 ceapa mica pesmet sare piper boia dulce ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  1. Bate oul intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie, pune cateva linguri de pesmet.
  2. Intr-un castron mare, combina piureul cu cascavalul, pudra de usturoi, ceapa taiata marunt si condimentele.
  3. Amesteca ingredientele pana la omogenizare, apoi formeaza bilute de 1-2 cm.
  4. Da buletele de cartofi prin ou, apoi prin pesmet si prajeste-le cam 2-3 minute, pana devin aurii si crocante.