Calamar umplut cu legume in 5 arome

Usor

Ciprian Ogarca, unul dintre castigatorii concursului Masterchef, a dezvaluit una dintre retetele sale de suflet, calamar umplut cu legume in 5 arome, care se prepara dupa cum urmeaza:

 

Mod de preparare:

Ingrediente

o bucata calamar o ceapa un ardei gras rosu un ardei gras verde 4 - 5 ciuperci un catel usturoi o vanata un zuchinni ierburi aromatice (oregano, cimbrisor) o lingurita otet balsamic fulgi de chili sare piper 30 g unt 20 ml ulei de masline 40 ml vin rosu
Mod de preparare:
  1. Intr-o tigaie, punem untul si uleiul de masline, dupa care aromatizam uleiul cu ierburile aromatice si usturoiul.
  2. Taiem ceapa cuburi, impreuna cu ardeiul, vanata, ciupercile si zuchinni. Sotam pe rand, in untul si uleiul aromatizat, ceapa, ardeiul si ciupercile, dupa care adaugam apoi si dovlecelul cu vanata.
  3. La final, punem oregano si fulgii de chili si gata umplutura pentru calamar.
  4. Umplem calamarul (atentie, umplutura trebuie sa fie rece!), il sotam in unt 2 minute, dupa care bagam la cuptor 7 minute, impreuna cu vinul rosu. Il condimentam dupa gust si calamarul nostru este gata. Pofta buna!