Ciprian Ogarca, unul dintre castigatorii concursului Masterchef, a dezvaluit una dintre retetele sale de suflet, calamar umplut cu legume in 5 arome, care se prepara dupa cum urmeaza:
Mod de preparare:
Ingrediente
o bucata calamar o ceapa un ardei gras rosu un ardei gras verde 4 - 5 ciuperci un catel usturoi o vanata un zuchinni ierburi aromatice (oregano, cimbrisor) o lingurita otet balsamic fulgi de chili sare piper 30 g unt 20 ml ulei de masline 40 ml vin rosu
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie, punem untul si uleiul de masline, dupa care aromatizam uleiul cu ierburile aromatice si usturoiul.
- Taiem ceapa cuburi, impreuna cu ardeiul, vanata, ciupercile si zuchinni. Sotam pe rand, in untul si uleiul aromatizat, ceapa, ardeiul si ciupercile, dupa care adaugam apoi si dovlecelul cu vanata.
- La final, punem oregano si fulgii de chili si gata umplutura pentru calamar.
- Umplem calamarul (atentie, umplutura trebuie sa fie rece!), il sotam in unt 2 minute, dupa care bagam la cuptor 7 minute, impreuna cu vinul rosu. Il condimentam dupa gust si calamarul nostru este gata. Pofta buna!