Capac de vita umplut
Daca vrei sa prepari clasica friptura intr-un mod inedit, incearca aceasta reteta de capac de vita umplut.
Ingrediente:
1. Capacul de vita se taie in asa fel incat sa se obina o foaie subire care se bate cu ciocanul de carne.
2. Apoi, se pune intr-o punga de plastic cu sucul a doua lamai, se sigileaza punga, se amesteca si se lasa o ora la rece.
3. Intre timp, din cele 8 oua batute bine cu un praf de sare se face o omleta care, pe cat posibil, ar fi bine sa nu se rupa.
4. Foaia de carne se tapeteaza pe interior cu omleta, se ruleaza, se leaga, se presara cu sare, piper si cimbru si se pune in tava de cuptor. Se toarna ulei si apa si se lasa la cuptor o ora, stropind din cand in cand cu sosul din tava. Pentru un preparat mai fraged se poate adauga in tava 150-200 ml vin alb.