Capsunata de casa
Te poti bucura de aroma imbietoare a capsunilor cat e iarna de lunga, daca le pui la pastrare sub forma unei capsunate de casa! Ingredientele sunt pentru o cantitate relativ mica de capsunata, insa daca anticipezi ca vei avea musafiri sau o vei face cadou celor dragi, poti sa dublezi sau chiar triplezi cantitatile!
Ingrediente
1. Spala capsunile bine si curata-le de codite, apoi taie-le in jumatati sau sferturi. Presara-le cu jumatate din zahar si lasa-le intr-un recipient inchis etans, pentru minim 24 ore sau pana cand isi lasa cat mai mult sirop.
3. Strecoara siropul obtinut din capsuni si da-l la frigider intr-o sticla, peste noapte. Separat, peste capsunile ramase, toarna alcoolul dublu rafinat sau tuica de casa si lasa-le din nou peste noapte.
✽ Astfel, vei obtine toata culoarea si aroma din capsuni, in maceratul facut peste noapte.
5. Dimineata, combina siropul de capsuni si alcoolul impregnat cu aroma de capsuni.
6. Combina restul de 100 g zahar cu 200 ml apa si da siropul intr-un clocot, apoi toarna-l peste capsunata.
7. Toarna capsunata de casa in sticle perfect etanse si depoziteaza-le in camara sau in locuri ferite de lumina.