Iti plac cele din comert, insa ai prefera sa le faci tu acasa, de la 0? Iata o reteta cu care obtii caramele moi si gumoase, ce ti se topesc in gura.
Ingrediente
350 ml smantana pentru frisca 200 g zahar 110 g zahar brun 120 g miere 1 lingura unt 1/2 lingurita sare esenta de vailie
Mod de preparare:
- Pregateste o tava intinsa, tapetand-o cu foaie de copt, unsa cu ulei.
- Pune smantana, zaharul, zaharul brun si mierea intr-o cratita (ideal antiaderenta) si da-o la foc mediu. Amesteca periodic.
- Cand compozitia se ingroasa, devine spumoasa si are culoarea cafelei cu lapte, da cratita de pe foc. Adauga sarea, untul, esenta de vanilie si amesteca.
- Toarna caramelul in tava pregatita si lasa caramelul la racit. Taie apoi caramelele in bucati de dimensiunea dorita.
S-ar putea sa-ti placa si:
Bomboane de ciocolata cu alune de padure