In zilele cand esti stramtorat din punct de vedere financiar si nu iti permiti sa cheltui foarte mult pe mancare, o portie de carnati cu linte poate fi solutia potrivita, deoarece costa doar 3 lei/portie sa o prepari.
Ingrediente
2 carnati trandafir 250 g linte o conserva mica rosii in bulion 2 catei usturoi o ceapa 2 linguri ulei o foaie dafin sare piper
Mod de preparare:
- Lintea se pune cu apa rece la foc, se lasa sa dea un clocot si apoi se scurge intr-o strecuratoare. Apoi, se pune din nou la fiert cu un litru de apa. Se lasa 20 de minute.
- Intre timp, in ulei se pun la calit ceapa si usturoiul feliat, se adauga carnatii feliati si se lasa sa-si schimbe culoarea. Se adauga faina si rosiile taiate cuburi.
- Dupa 5 minute se adauga 4 polonice mici de apa in care fierbe lintea, se adauga si lintea, foaia de dafin, se potriveste de sare si piper si se lasa la fiert 20 de minute.