Cand nu ai idee ce sa mai gatesti, serveste o portie de carnati cu piure. Sosul face preparatul delicios!
Ingrediente
4 carnati de porc un kg cartofi 80 g unt 100 ml lapte o lingurita pudra boabe de mustar sare piper
Ingrediente pentru sos
2 cepe 60 g unt 350 ml supa de vita 100 ml vin rosu Sare piper
Mod de preparare:
- Cartofii taiati cuburi se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
- Se scurg, se preseaza, se pun din nou pe foc pentru a se usca bine si apoi li se adauga unt, lapte clocotit, praful de mustar, sare si piper. Se amesteca si se lasa deoparte.
- In unt se caleste ceapa taiata pestisori, aproximativ 8 minute. Se toarna supa si vinul si se lasa la fiert aproximativ 10 minute. Se potriveste de sare si piper.
- Carnatii se prajesc 5 minute pe toate partile si se aduc la masa cu piure si sos.