Daca te-ai saturat de acelasi piure de cartofi ca si garnitura la friptura preferata, trebuie sa incerci o portie de cartofi acordeon. Sunt mult mai prezentabili si, daca ai musafiri, sigur vor fi incantati de schimbare.
Ingrediente
8 cartofi mari 6 linguri de unt topit sare piper patrunjel cimbru
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul si spala bine cartofii (daca preferi, ii poti curata).
- Feliaza cu grija fiecare cartof, fara taia complet, pana jos.
- Amesteca untul topit cu condimentele (toate, mai putin patrunjelul).
- Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu, apoi pune fiecare cartof in tava.
- Toarna jumatate din compozitia de unt si condimente peste cartofi, cu grija sa intre printre toate feliile.
- Da tava la cuptor pentru 40 de minute, iar la jumatatea timpului de preparare, scoate cartofii si pune si restul compozitiei de unt si condimente, in acelasi mod.
- Cand furculita intra fara probleme in cartofi, iar acestia sunt bine rumeniti, scoate-i si garniseste-i cu patrunjel proaspat.
Vezi si alte retete al caror ingredient principal sunt cartofii, aici.