Venirea primaverii e un prilej numai bun pentru a introduce mai multe legume in alimentatie. Incepe cu o portie de cartofi copti umpluti cu sos de broccoli cremos, un preparat usor de facut, numai bun de servit la cina.
Ingrediente
4 cartofi mari 1 lingura ulei de masline sare
Ingrediente pentru crema de broccoli
250 g broccoli 700 ml lapte 200 g cascaval 3 linguri unt 3 linguri faina 1/4 lingurita pudra de usturoi 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
- Toaca bucatile de broccoli marunt si da-le deoparte. Spala cartofii si usuca-i cu hartie si inteapa-i cu furculita din loc in loc.
- Unge-i bine cu uleiul de masline, presara-i cu sare si asaza-i intr-o tava. Da-i la cuptor pentru 50-60 minute, sau pana ce ii poti patrunde usor cu furculita.
- Spre finalul timpului de coacere, pregateste sosul. Topeste untul la foc mediu, adauga faina si amesteca energic pentru un minut. Adauga laptele treptat, amestecand.
- Lasa compozitia la foc mediu pana incepe sa clocoteasca si sa se ingroase. Potriveste de sare si adauga pudra de usturoi si da focul mic.
- Adauga cascavalul ras in mai multe reprize, iar odata ce s-a topit adauga broccoli. Lasa sosul pe foc pentru inca 7-9 minute, sa te asiguri ca legumele sunt patrunse.
- Odata ce cartofii au copt, cresteaza-i pe lungime si desfa-i. Preseaza-le continutul usor cu furculita, incat sa incapa cat mai multa umplutura. Umple cartofii cu sos de broccoli din belsug.