Cartofi cu bacon si smantana

50 minute
4 portii
Mediu

Cartofii gatiti la cuptor sunt mult mai sanatosi decat cei prajiti, si cu reteta potrivita pot fi chiar si mai gustosi! Sigur vei vrea sa repeti reteta asta!

Ingrediente

4 cartofi 3 linguri unt 1 lingurita sare 200 g cascaval 7 felii bacon 2 fire de ceapa
Mod de preparare:
  1. Preincalzeste cuptorul si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  2. Spala bine cartofii si taie-i in jumatati, apoi scobeste fiecare jumatate.
  3. Unge cartofii cu unt si presara sare, apoi da-i la cuptor cu scobitura in sus. Dupa 15 minute intoarce-i invers si da-i iar la cuptor pentru 15 minute.
  4. Cand furculita intra cu usurinta in cartof, unge-i din nou cu unt, asaza baconul, ceapa si presara cascavalul.
  5. Da cartofii la cuptor pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste. Serveste cartofii cu smantana alaturi.

Incearca si:

Quiche Lorraine cu bacon si praz

Salata de cartofi cu bacon

Tagliatelle cu bacon si ciuperci