Din cateva ingrediente obtii o cina satioasa si complexa, cu o crusta delicioasa de sos bechamel si branza.
Ingrediente
3 cartofi medii 1 lingurita cimbru 2 linguri ulei de masline 100 g mozzarella 2 catei de usturoi 2 buc. piept de pui o ceapa 2 ardei 4 linguri de ulei 1 lingura bulion sare piper boia de ardei
Ingrediente pentru sos
2 linguri faina 700 ml lapte 2 linguri unt 1/2 lingurita sare piper
Mod de preparare:
- Curata cartofii, taie-i rondele, stropeste-i cu ulei de masline, presara-i cu cimbru si amesteca-i pentru a se uniformiza. Da cartofii la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute (nu trebuie sa devina maronii).
- Caleste ceapa tocata marunt in uleiul de masline pentru 1-2 minute, adauga usturoiul tocat marunt, urmate de bucatelele de carne tocate cubulete.
- Continua sa intorci carnea pana cand se albeste pe toate partile, adauga ardeii tocati, amesteca pentru 2 minute, apoi adauga bulionul, sare, piper si boia. Continua sa amesteci toate ingredientele pentru 3 minute, apoi da tigaia de pe foc.
- Topeste untul, adauga faina si amesteca pana obtii o pasta groasa. Toarna laptele in timp ce amesteci, urmat de sare si piper, apoi omogenizeaza. Lasa cratita la foc pana cand sosul se ingroasa.
- Pune amestecul de carne peste cartofii copti, niveleaza compozitia si asaza sosul bechamel peste stratul de carne. Presara mozzarella rasa deasupra si da tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau pana cand se rumeneste.
Incearca si retetele de:
Caserola de paste cu pui Alfredo