Nu e reteta originala de cartofi Dauphinoise, insa e varianta mult mai rapida, a lui Jamie Oliver. Ii prepari in maxim 50 de minute si ii servesti ca pe o garnitura sau, de ce nu, ca atare, alaturi de o salata proaspata.
Ingrediente
1. Curata cartofii si taie-i feliute subtiri, folosind cutitul sau robotul de bucatarie (ii poti da si pe razatoare!).
2. Procedeaza la fel si cu ceapa, apoi amesteca cele doua legume intr-o tava, alaturi de cimbru, foile de dafin, ansoaul maruntit fin, usturoiul pisat, nucsoara si smantana dulce.
3. Adauga apoi deasupra 200-250 ml apa clocotita. Presara 2-3 linguri de parmezan proaspat ras deasupra, acopera tava cu folie de aluminiu si da cartofii la foc mediu, pe plita.
4. Dupa 6-7 minute, inlatura folia si presara restul de parmezan deasupra. Da tava la cuptor pentru 15 minute la 220 de grade, sau pana cand cartofii sunt bine rumeniti.
S-ar putea sa-ti placa si: